Lämna in ditt kött

För att lämna in ditt kött till oss behöver du först ta en kontakt med oss. Antingen via telefon eller mejl. Tänk på att köttet måste ha gått genom en godkänd anläggning. Om det inte har gått genom en godkänd anläggning så är ni välkomna att lämna in ert kött på Smålands Skafferi i Växjö. Vi har öppet torsdagar mellan kl 16-20. Det kommer då tillverkas på Åkes Hemchark i Tingsryd. Gå in på deras hemsida för att se priser.

 

Telefonnummer: 0470-255 56

Mejladress: order@stenschark.se

Lämna in ditt eget kött till Nya Stens!

Klassiska Stens i Åseda har ny ägare och ny stjärnspäckad kompetens i vår moderna charkfabrik i Åseda. 

Ett mathantverk utöver det vanliga

Att tillverka chark är ett gediget hantverk därför har vi valt att lägga stor vikt vid vilka som tillverkar våra charkprodukter. Stefan och Kim är nu garanten för att ni ska få ut högkvalitativa charkprodukter om ni lämnar in ert kött till oss. 

Bred hantering av köttråvaror

Sitter du inne på en köttråvara som vi kan förädla? Lämna in ditt kött hos oss i Åseda eller Smålands Skafferi i Växjö så ser vi till att skapa fler användningområden för er köttråvara.

Vi hanterar gris-, nöt, lamm, älg, rådjur, hjort, och vildsvinskött. Observera att köttet måste vara slaktat/styckat vid en godkänd s.k 853-anläggning, annars kan vi inte ta emot det. 

 Inlämningsdagar – Välj om ni vill lämna i Växjö Eller Åseda

Torsdagar mellan kl 16.00-20.00 på Smålands Skafferi (Grusåsvägen 3 i Växjö) Fredagar mellan kl 07.00-13.30 på Stens chark i Åseda (Hammarvägen 1)

Skulle dessa tider inte fungera så vill vi vara flexibla och ta emot det på annan tid också.

Våra priser (inkl. moms)

Korv: 85 kr/kg. 

Ölkorv och kallrökt medwurst: 140 kr/kg.

Rökning (inklusive saltning): 99kr/kg

Vill ni att vi ska vacuumpacka och etikettera så tillkommer 15kr/kg

Ni står för köttråvaran och vi tillsätter fett, kryddor och andra nödvändiga råvaror man behöver för att det ska bli en redigt bra korv. Notera att nedan vikter är minimum vikter – har ni inte tillräckligt med råvara så tillsätter vi av vår egna.

Vid hämtning används Swish som betalningsmedel.

Hur mycket kött går det åt?

  • Falukorv: 15,75 kg kött – färdigvikt cirka 35 kg
  • Chorizo: 19,5 kg kött – färdigvikt cirka 35 kg
  • Kabanoss: 17,5 kg kött – färdigvikt cirka 35 kg
  • Grillkorv: 13,75 kg kött – färdigvikt cirka 35 kg
  • Grillisterband: 10 kg kött färdigvikt cirka 20 kg
  • Ostkorv: 17,5 kg – färdigvikt cirka 40 kg. 
  • Prinskorv: 15 kg – färdigvikt 35 kg
  • Småländsk knackekorv: 15 kg – färdigvikt 35 kg
  • Isterband: 5 kg – färdigvikt cirka 20 kg.
  • Hamburgare: 10 kg – färdigvikt cirka 15 kg. 
  • Varmkorv: 13,75 kg kött – färdigvikt cirka 35 kg

Lämna in ditt kött hos oss

Våra lokaler är fullt anpassade för att kunna tillhandahålla och hantera allt kött som lämnas in. I och med detta kan vi glädja många jägare och övriga kunder och leverera något utöver det vanliga. Köttet ska vara benfritt och nedskuret. Allt från 4 kg:s bitar och nedåt fungerar. För vildsvinskött gäller att köttet ska vara trikintestat. Helst fryst råvara.

Före inlämning behöver du först ta en kontakt med oss. Antingen via telefon eller via mejl.

Kontakt via telefon: 0470 – 255 56

Kontakt via mejl: order@stenschark.se

 

lämna in kött
här lämnas kött in

Kontakta oss

Adress

Hammarvägen 1A
360 70 Åseda

Kontakt

0474-100 70
info@stenschark.se