Historik

Historik

Stens har tillverkat charkvaror i Åseda Sedan 1943.  Mellan åren 1943 – 2015 har företaget verkat i små lokaler i Åseda Det är alltså inte föränn 2015 som Stens förflyttade sin verksamhet till den helt nya byggnaden på Hammarvägen 1. Lokalerna är stora vilket ger oss en stor utvecklingspotential.

Grunden i våra recept härstammar från 1940-talet men i takt med att tiderna har förändrats har även recepten utvecklats för att möta kundernas behov på bästa möjliga sätt. Vår styrka ligger just i dessa gamla traditioner eftersom vi är välbekanta med det traditionella mathantverket. För det är ju ett hantverk att tillaga charkuterier och det är något som vi är väldigt stolta över och som leder till denna klassiska ”Stens smaken”. Vi jobbar med så få tillsatser som möjligt för att göra våra produkter så goda som möjligt. Nitritsalt och askorbinsyra är de enda tillsatser vi använder oss av. Självklart använder vi oss enbart av svenska köttråvaror. All korv är röks i vårt rökskåp med hjälp av alspån. Denna process är också en stor anledning till vår goda smak.

Vi är idag 4 personer som jobbar på Stens och vi ingår numera i en koncern tillsammans med Smålands Skafferi som sköter all vår försäljning och distribution.

Via Smålands Skafferi sprider vi våra charkvaror över stora delar av Småland, Öland, Blekinge och Nord östra Skåne. Inom dessa område har alla som vill möjlighet att beställa våra goda charkprodukter.

Vi har höga krav på oss själva och vi tillverkar våra charkvaror med fokus på att förmedla kvalitet utöver det vanliga för kunden. Kundens åsikter kommer alltid vara det viktigaste för oss. Lämna därför gärna dina synpunkter till oss.

Kontaktuppgifter

Hammarvägen 1A
360 70 Åseda

Tel: 0474-100 70
stenschark@gmail.com

 

Vinnare av Chark-SM 2018

 

Stens Chark i Åseda levererar några av Sveriges allra bästa charkprodukter! På Chark-SM som arrangeras vartannat år fick Stens Chark i Åseda guld för kabanoss och grillisterband. Silver för tjock grillkorv, wienergrill, paprikawurst, rökta isterband. Brons för falukorv, torkade isterband, varmkorv, småländsk knackekorv.

Enligt Chark SM:s tävlingskommitté: "Chark-SM:s kvalitetsstämpel är bevis på att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet."