Råvarorna

Stens filosofi

Det är väldigt viktigt för oss på Sten Johanssons i Åseda AB att alltid använda bästa kvalitet på köttråvaran och att vara öppna och ärliga med våra recept och beredningsmetoder. Att göra charkuterier är ett hantverk, vilket är något som har gått i generationer på företaget. Vi ser en särskild styrka i att alla våra råvaror kommer ifrån den lokala bygden. Av denna anledning har vi valt att utveckla vårt samarbete med Kalvenäs gård (se nedan) som bara ligger några mil bort ifrån fabriken. En annan styrka är att recepten vi använder har hängt med sedan 40-talet, detta ger oss en bra bas att stå på när vi vill  utveckla och ta fram nya produkter. Denna metod leder till att du alltid kunna känna den traditionellt goda ”Stens smaken” på alla produkter du äter som kommer ifrån oss! Nedan följer kort presentation av våra leverantörer KLS och Kalvenäs gård.

Kontaktuppgifter

Hammarvägen 1A
360 70 Åseda

Tel: 0474-100 70
stenschark@gmail.com

 

Vinnare av Chark-SM 2018

 

Stens Chark i Åseda levererar några av Sveriges allra bästa charkprodukter! På Chark-SM som arrangeras vartannat år fick Stens Chark i Åseda guld för kabanoss och grillisterband. Silver för tjock grillkorv, wienergrill, paprikawurst, rökta isterband. Brons för falukorv, torkade isterband, varmkorv, småländsk knackekorv.

Enligt Chark SM:s tävlingskommitté: "Chark-SM:s kvalitetsstämpel är bevis på att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet."