Korvtillverkning
Tillverkning av korv
Vid tillverkning av egen korv ställs det högra krav från myndigheterna på såväl temperatur som hygien i lokalerna, vare sig det gäller ett litet gårdscharkuteri eller en stor anläggning. Det finns olika metoder för att tillverka korv. Två av de mest förekommande är emulsionskorv och rökt korv.
Våra tillverkningsmetoder
Emulsionkorv
Korvar likt falukorv och wienerkorv brukar kallas för emulsionskorvar vid tillverkning. Här sker en emulsion vilket betyder att man malt ner fett- och vattenlösliga delar till en jämn och finmald korvsmet. Därefter stoppas och värmebehandlas korvarna innan de säljs tillagade i butikerna.
Rökt korv
Under rökta korvar hamnar de välkända varianter isterband och falukorv. Beroende på vem tillverkaren är varierar tiden för hur länge korven röks samt i vilken temperatur. Detta spelar stor roll för slutresultatet gällande smak och konsistens.
Är du intresserad av att bli kund hos oss?
Vi levererar lagrade högkvalitativa produkter brett över hela landet, samtliga månader om året. Leveranserna sker till såväl restauranger som till dagligvaruhandeln. Det är skillnad på korv och korv, tveka därför inte att höra av dig till oss om du har minsta lilla fråga eller fundering gällande våra produkter, råvaror eller tillverkningsmetoder.
Läs mer om lämna in kött hos Stenschark
Kontakta oss
Adress
360 70 Åseda
Kontakt
stenschark@gmail.com
Öppetider
Lör, Sön stängt