Korvtillverkning

Tillverkning av korv

Vid tillverkning av egen korv ställs det högra krav från myndigheterna på såväl temperatur som hygien i lokalerna, vare sig det gäller ett litet gårdscharkuteri eller en stor anläggning. Det finns olika metoder för att tillverka korv. Två av de mest förekommande är emulsionskorv och rökt korv.

Våra tillverkningsmetoder

 

Emulsionkorv

Korvar likt falukorv och wienerkorv brukar kallas för emulsionskorvar vid tillverkning. Här sker en emulsion vilket betyder att man malt ner fett- och vattenlösliga delar till en jämn och finmald korvsmet. Därefter stoppas och värmebehandlas korvarna innan de säljs tillagade i butikerna.

Rökt korv

Under rökta korvar hamnar de välkända varianter isterband och falukorv. Beroende på vem tillverkaren är varierar tiden för hur länge korven röks samt i vilken temperatur. Detta spelar stor roll för slutresultatet gällande smak och konsistens.

 

Är du intresserad av att bli kund hos oss?

Vi levererar lagrade högkvalitativa produkter brett över hela landet, samtliga månader om året. Leveranserna sker till såväl restauranger som till dagligvaruhandeln. Det är skillnad på korv och korv, tveka därför inte att höra av dig till oss om du har minsta lilla fråga eller fundering gällande våra produkter, råvaror eller tillverkningsmetoder.

Läs mer om lämna in kött hos Stenschark

tillverkning av korv på stenschark
korvtillverknings metoder
upphängning av korv i växjö
tilllagning av korv
förpackning av korv
leverans av korv i växjö

Kontakta oss

Adress

Hammarvägen 1A
360 70 Åseda

Kontakt

0474-100 70
stenschark@gmail.com

Öppetider

Mån-Fre:  8.00 – 17.00
Lör, Sön stängt